E-bokföring - vad är det?

Tiden när allt skedde på papper och penna är sedan länge förbi, nu är det istället datorer som gäller. Detta har lett till att allt färre företag har fysiska grund och huvudböcker, de använder sig istället av elektroniska system för all sin bokföring. Idag ska vi berätta lite mer om detta.

All bokföring som sker med hjälp av ett internetbaserat program kallas för e-bokföring. Anledningen till att allt fler människor har börjat byta till detta beror på att det finns väldigt många bra verktyg på internet som kan hjälpa dig med din bokföring. Dessutom finns allt online, kraschar datorn har du inte förlorat all din bokföring.

Det finns många fördelar med e-bokföring. En av de stora är att bokföringen inte är lagrad på en specifik dator. Det betyder att vem som helst med rätt inloggningsuppgifter kan se företagets bokföring via en helt vanlig internetuppkoppling. Det betyder också att du kan komma åt din bokföring oavsett vart i världen du befinner dig, du behöver inte komma in till kontoret. Nästa fördel är att flera kan kolla på bokföringen samtidigt utan att sitta vid samma dator. Det betyder att arbetet kan gå snabbare och smidigare vilket i sin tur betyder att n tjänar mer pengar. Att betala en liten avgift för att få tillgång till ett bra bokföringssystem på internet är därför värt det för de allra flesta företag.

Tekniken gör enorma framsteg varje år att inte hänga med i denna utveckling är en dum idé eftersom alla företag måste utvecklas för att överleva. Tänk på det.

Vi är redovisningsbyrån som gör er bokföring i Skåne - Malmö, Lund, Helsingborg, Höganäs och Höör

Peter Resell