Fem misstag du ska undvika vid bokföringen

Det finns många misstag som du inte vill göra när du håller på med bokföring och idag har vi samlat fem av dem i en lista. Förhoppningsvis kan vi hjälpa några av er att undvika dessa misstag.

1 Skjut inte upp din bokföring. Bokför nya affärshändelser så fort de sker, det blir mycket lättare för dig i slutändan då.

2 Om du i slutet av varje månad gör en enkelt liten sammanställnings, du kommer att tacka dig själv när det är dags för bokslut i slutet av räkenskapsåret. Du kommer då enkelt att få en översikt och kunna få klart din årsredovisning eller årsbokslut mycket snabbare.

3 Det här är ett misstag för många företagare. Ni försöker sköta bokföringen helt själv trots att ni mycket hellre skulle vilja satsa på att utveckla ert företag. Betala en liten summa i månaden till en redovisningsbyrå, då slipper ni sköta bokföringen helt själva.

4 Läs på ordentligt så att du åtminstone har ett hum om hur allt går till med bokföring. Du behöver inte bli en expert och du behöver inte lära dig att göra allt själv men det är ändå bra att ha en aning om hur allt fungerar.

5 Det är inget fel med att ställa frågor. Undrar du något så är det inget fel med att ställa en fråga, det gör alla ibland. Var därför inte rädd för frågorna, det är något som är helt naturligt.

Peter Resell