Hur gör man med deklaration som företag?

En deklaration kan man säga är när du redovisar hur mycket du tjänade under föregående år och hur mycket skatt du därmed ska betala. Denna deklaration skickas sedan in till skatteverket som bedömer om du har gjort rätt. Försöker du fuska med deklaration för att slippa skatt kan du få betala mer skatt som straff.

När du som privatperson ska deklarera fyller du bara i blanketten som skatteverket skickar ut. Sedan skickar du in den igen med alla uppgifterna ifyllda och du är klar. Oftast skickas en självdeklaration ut som du bara behöver kontrollera och kanske komplettera.

Deklaration för företag

För ett företag som ska deklarera ser processen lite annorlunda ut. Det finns en hel del regler rörande detta som du måste ha koll på. Därför kan det vara enklare att anställa en redovisningsbyrå som sköter din deklaration. Då kan du också vara säker på att det blir gjort på rätt sätt och av någon som vet vad den håller på med. Annars är det lätt hänt att du gör fel utan att ens veta om det. Grunden för deklarationen ligger i ditt företags bokslut men en del saker brukar ändå behöva korrigeras för att alla skatter ska bli korrekta. Det ska helt enkelt framgå hur mycket du tjänade och hur mycket som betalades in under året. Deklaration kan verka vara ett komplicerat ämne men det är det faktiskt inte. Du måste bara komma igång på riktigt, sedan kommer det bara att flyta på. När du har gjort det några gånger blir det mycket enklare.

deklaration bokföring lund helsingborg malmö
Peter Resell