Vad är egentligen en bokföring?

Vad är egentligen en bokföring?

Bokföring är något som är viktigt att u har åtminstone lite koll på när du är egenföretagare men allt för många har dålig koll på detta. Därför ska vi gå in lite djupare på vad bokföring faktiskt är så att du kan få lite bättre koll och därmed bli en bättre företagare.
Bokföringen finns egentligen till för att inget ska bli bortglömt, för att du ska ha information när det blir dags för ett bokslut som antingen blir ett årsbokslut eller en årsredovisning. Därför ska alla händelser sammanställas, alla inkomster och utgifter antecknas och alla andra saker ska dokumenteras.


Bokföringen ska alltid göras, den sker löpande genom hela räkenskapsåret. En bra bokföring kan verkligen hjälpa dig när du till exempel måste presentera hur det går för företaget för att få ett företagslån. Om du redan har allt det klart i bokföringen går det mycket snabbare. En bra metod är att göra en enkelt liten sammanställning i slutet på varje månad. Då kommer du i slutet på året enkelt kunna lägga ihop allt för att göra ett bokslut. Då ser du precis hur det har gått för företaget och kan göra ändringar för att det ska gå bättre nästa gång.

Långtifrån alla företagare vill själv sitta och hålla på med bokföringen. Då kan du anställa en redovisningskonsult eller hyra in en redovisningsbyrå. En redovisningskonsult kan hjälpa dig med bokföringen och sköta den åt dig. Då kan du spendera tiden med att göra sånt som kommer att hjälpa företaget att utvecklas.

bokföring

Vi är Redovisningsbyrån Malmö - med kontor i Malmö, Lund, Helsingborg, Höör och Höganäs. Vi är redovisningskonsulter som hjälper ert företag med bokföring, deklaration, lön, årsbokslut, årsredovisning, sociala avgifter, moms, arbetsgivaravgifter och annat kopplat till bolagets ekonomi

Peter Resell