Vad säger bokföringslagen?

Vad säger bokföringslagen?

Den här lagen reglerar hur bokföringen för en verksamhet ska skötas och när du sköter bokföring för ditt företag är det denna lag du måste gå efter. Idag ska vi gå igenom och förklara lagen så att du kan få en bättre förståelse för denna viktiga lag. Hoppas artikeln kan svara på några av alla er frågor.
Dem allra flesta företagen är bokföringsskyldiga och måste sköta denna bokföring på rätt sätt. Bokföringslagen är det som bestämmer vad som är rätt sätt. Lagen säger till exempel att ett bokslut måste upprättas i slutet av varje räkenskapsår och att allt det som hänt företaget under året måste antecknas. Det innefattar till exempel inkomster, utgifter, större händelser, affärshändelser och aktuella skulder samt tillgångar.
Löpande bokföring är en av de viktigaste delarna inom bokföringslagen. Det säger att du ständigt måste bokföra saker, du kan inte bara anteckna saker när du får lust. En bra idé kan vara att göra en sammanställning i slutet av varje månad för att lättare få en överblick i slutet på året. Det blir helt enkelt mycket enklare för dig.
I den här artikeln har vi ingen möjlighet att ta upp hela lagen då den är alldeles för stor och omfattande. Vill du ha mer information om den eller läsa den i dess helhet kan du söka efter bokföringslagen på internet. Då kommer du hitta mängder med bra information. Annars kan du kontakta en redovisningsbyrå. De kommer garanterat kunna hjälpa dig med dina frågor om bokföring och bokföringslagen.

Vi är Redovisningsbyrån Malmö - med kontor i Malmö, Lund, Helsingborg, Höör och Höganäs. Vi är redovisningskonsulter som hjälper ert företag med bokföring, deklaration, lön, årsbokslut, årsredovisning, sociala avgifter, moms, arbetsgivaravgifter och annat kopplat till bolagets ekonomi

Bokföring igen vi har kontor överallt
Peter Resell